FRANCESC SOLÀ FERRERES


Neix a Amposta l’any 1983. Comença els seus estudis musicals a l’edat de 12 anys a l’Escola de Música de la Lira Ampostina en l’especialitat de bombardí amb el mestre Santiago Ruiz. Als 16 anys continua els estudis en la mateixa escola però en l’especialitat de trombó. El curs 2001-2002 accedeix al Conservatori de Música de Tarragona on estudia el Grau Mitjà amb el mestre Ruben Perelló. El curs 2006-2007 finalitza el Grau Mitjà al Conservatori de Música de Tarragona amb el mestre Jordi Masip.

Ha participat en cursos d’importants trombonistes com Indalecio Bonet (solista Spanish Brass), Peter Gallaun (solista de Vienna Brass), Francesc Sànchez Orteu (solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu), Gaspar Montesinos (solista de l’OBC), Juan Abad (professor del Conservatori de Música de Castelló) i Miquel Badia (professor del Conservatori Municipal de Barcelona).

Ha participat en diverses ocasions amb la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona i amb la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona. Desde l’any 1996 és músic de la Societat Musical de la Lira Ampostina i a l'any 2002 entra a formar part de la Cobla Reus Jove.

Actualment cursa els estudis de Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el mestre Gaspar Montesinos.